HPS en LED groeilampen

Kweeklampen voor een optimale groei

In Nederland hebben we helaas niet het meest optimale klimaat voor een goede plantgroei. Zo hebben tropische planten of planten met een grote behoefte aan zonlicht, in Nederland vaak geen schijn van kans. Gelukkig kun je met behulp van speciale lampen zorgen voor een perfect leefklimaat om uw planten en bloemen te laten groeien. De meest geschikte manier hiervoor is het gebruik van een groei lamp. De meeste groeilampen zijn van het type HPS of LED lampen. Deze hoogwaardige lampen zijn razend populair en worden dan ook het meest gebruikt door professionele en hobby kwekers voor een optimale bloei van planten. De belangrijkste voordelen lees je hieronder.

Hoogwaardige lampen voor plantenkweek

Met onze speciale LED kweeklamp zorg je ervoor dat je het hele jaar door een stabiele lichtinval  kunt produceren, ongeacht het seizoen. Een HPS groei lamp voegt hier ook nog voldoende warmte aan toe. Hiermee kun je ervoor zorgen dat planten, die doorgaans niet in Nederland voldoende kunnen groei, of een winter niet zouden overleven, optimaal kunnen blijven groeien. Ook kun je met behulp van de planten de productie van de planten verhogen en kun je zorgen voor een betere oogst.

Hoe je de lampen kunt toepassen verschilt per type plant. Over het algemeen worden de HPS lampen aangeraden wanneer je ook wilt zorgen voor extra warmte, en kun je het best kiezen voor de LED kweeklamp wanneer je wilt besparen op je energieverbruik. De meeste groeilampen hebben elk zo hun voor- en nadelen. Welk systeem dus het meest geschikt is voor jouw situatie is dus afhankelijk van diverse factoren.

HPS groeilamp

Voordelen HPS lampen

Een HPS-lamp (Ook wel High Pressure Sodium lamp) is een ideale lamp voor het bevorderen van de groei van planten en het verhogen van je oogst. De lampen zijn vaak het meest efficiënt voor het verlichten van kweekruimtes en staan bekend om hun effectieve werking.

De High Pressure Sodium lampen geven veel stralingswarmte af en bieden een goed lichtspectrum. Hiermee zijn de lampen uitermate geschikt voor het creëren en nabootsen van een warm klimaat. Dit is ideaal voor planten die behoefte hebben aan een warme leefomgeving. De HPS-lampen zijn in verhouding tot vele andere systemen voordelig in aanschafprijs en bieden een uitstekende kwaliteit. Voor een veilige toepassing van de lampen dient men over een goed ventilatiesysteem te beschikken. De reden daarvoor is dat de lampen flink wat hitte produceren en de warmte daarom zorgvuldig afgevoerd dient te worden.

Bekijk de technische specificaties van onze populaire 600W HPS-lamp

Voordelen LED-lampen

LED groeilampen zijn ideaal voor het bevorderen van de groei van planten. Het grootste voordeel van LED lampen is dat de lampen een stuk zuiniger zijn qua energieverbruik in verhouding tot de HPS systemen. LED groeiverlichting is daarom zeer geschikt voor het verlichten van grote kweekruimtes, zoals planten in de kas en zorgt ervoor dat je energierekening laag blijft.

Licht spectrum van LED Groeilampen

De LED groeiverlichting van Lumen King is een LED full spectrum lamp, d.w.z. dat de lamp naast het blauwe licht ook o.a. over groen, geel, oranje en rood licht beschikt. Met de optimale verdeling van de licht frequenties zorgt dit kweken met LED verlichting voor een succesvolle groei en bloei van uw planten. De Lumen King Led lampen zijn speciaal ontwikkeld voor de groei van planten en bloemen. Een gewone LED spot, LED paneel, LED tl  of LED strip is niet geschikt voor het optimaal laten groeien van uw planten.

LED groeilamp

Welke groeiomstandigheden?

Naast een goede LED groeilamp zijn er een aantal factoren die van belang zijn bij de groei en bloei van planten en bloemen. Temperatuur, luchtvochtigheidsgraad en de luchttoevoer hebben invloed op de fotosynthese van de plant. De optimale temperatuur zit tussen de 23 en 30 graden C. Een luchtvochtigheid tussen 50% en 70% en een luchttoevoer en luchtafvoer in  balans helpen de groei en bloei van uw planten verder. De meeste planten en bloemen gedijen verder goed in een licht zure grond met een PH van 6 tot 6,5.

De LED lampen bieden een uitstekend lichtspectrum met de belangrijke rode en blauwe tinten  en een goede verdeling van het licht over  de planten. Daarnaast geven ze minder warmte af dan de HPS-lampen waardoor je doorgaans niet hoeft te beschikken over een ventilatiesysteem. LED groeiverlichting is daarnaast uiterst duurzaam en hebben een lange levensduur van doorgaans 50.000 tot 100.000 uur. Hierdoor hoef je de lampen minder vaak te vervangen en kun je lang van de lampen gebruik blijven maken.

Kweeklampen bestellen in bulk

Beide typen verlichtingssystemen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. LED groeilampen zijn ideaal als u kweekt in een warme omgeving. Kweken met LED is op lange termijn gunstig vanwege de lange levensduur. De HPS lampen zijn net als LED full spectrum lampen. Deze lampen geven meer warmte af en zijn goedkoper. Het is aan u als kweker of verkoper om te kijken welk systeem het beste bij uw situatie past. Wilt u graag aan de slag met het op grote schaal toepassen van hoogwaardige groeilampen voor de kweek? Of bent u  geïnteresseerd in het distribueren van deze kwalitatieve lampen? Neem dan een kijkje in het assortiment aan groeilampen. Hier vind je een overzicht van zowel geavanceerde LED producten als hoogwaardige HPS lampen die in bulk verkrijgbaar zijn.

Groothandel HPS lampen

De vraag naar groeilampen voor je planten is groot. De HPS lamp wordt steeds beter van kwaliteit en is een ideale groeilamp voor planten. De Lumen-King lampen zijn voorzien van de laatste technologische ontwikkelingen. Bent u op zoek naar een grote hoeveelheid HPS groeilampen voor uw kwekerij of heeft u interesse om distributeur te worden van HPS kweeklampen? Neem dan een kijkje in het aanbod aan hoogwaardige HPS lampen en bekijk onze voordelige algemene voorwaarden. Zo kunnen wij lampen aanbieden in grote voorraden en verzenden wij de lampen direct na bestelling. U heeft de lampen dan binnen 48 uur in huis.

Distributeur worden

Wij helpen u graag aan voordelige en kwalitatief hoogwaardige HPS groeilampen. Ons aanbod aan HPS lampen en onze gunstige algemene voorwaarden vindt u op onze website. Wij staan u graag te woord indien u meer informatie wilt over de producten of onze service. Vul hier uw gegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Wereldbol in schild

Wereldwijde Verzending

We distribueren onze producten internationaal. Reeds verkrijgbaar in verschillende Europese landen.

Vrachtwagen in schild

Snelle levering

De meeste bestellingen worden nog dezelfde dag verstuurd en bereiken hun Europese bestemming binnen 48 uur.

Check in schild

Hoge beschikbaarheid

Wij garanderen dat we altijd grote hoeveelheden van onze belangrijkste en meest gevraagde producten in voorraad hebben.

Dozen in schild

Pallet goederen

Lumen King biedt bij het verzenden de producten altijd in hele pallets, gemengde pallets of dozen aan.